Sabit Bilyalı Rulmanlar

09-04-2021 16:08
Sabit Bilyalı Rulmanlar
Sabit bilyalı rulmanlar , çok yönlü, kendinden tutmalı rulmanlardır. Basit tasarımlı, kullanımda sağlam ve bakımı kolay olan bu rulmanlar, tek sıralı ve çift sıralı tasarımlarda ve açık ve sızdırmaz varyantlarda mevcuttur.

Tek sıralı sabit bilyalı rulmanlar , en sık kullanılan rulman türüdür. Çok sayıda ebat ve tasarımda üretilirler ve özellikle ekonomiktirler. Çok düşük sürtünme torku nedeniyle, açık rulmanlar yüksek ve çok yüksek hızlar için uygundur. Boşluk contalı yatak tasarımları yüksek hızlar için uygundur.

Tek sıralı sabit bilyalı rulmanlar, yalnızca çok sınırlı bir ölçüde statik hatalı hizalamaları telafi etmek için uygundur. Sonuç olarak, yatak pozisyonları iyi hizalanmalıdır.

Çift sıralı sabit bilyalı rulmanlar yapıları bir çift tek sıralı sabit bilyalı rulmana karşılık gelir ancak her biri bir sıra bilya içeren iki yuvarlanma yolu oluğu vardır. Çok sayıda yuvarlanma elemanı olması nedeniyle, tek sıralı sabit bilyalı rulmanlara göre daha yüksek yüklere maruz kalabilirler.

Tek sıralı sabit bilyalı rulmanların yük taşıma kapasitesinin yeterli olmadığı durumlarda çift sıralı rulmanlar kullanılır. Yataklar aynı zamanda eğilme nedeniyle yükleri de destekleyebildiğinden, sadece tek bir yatak tarafından desteklenen özellikle kısa miller için uygundurlar.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.